Jaunumi

Aktualitātes un notikumi mūsu skolā

Panākumi XIV Starptautiskajā Brāļu Mediņu Jauno pianistu konkursā

9. martā jau 14. reizi 56 jaunie pianisti no Latvijas un Lietuvas mūzikas skolām un vidusskolām pulcējās mājīgajās Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas telpās, lai apliecinātu savu muzikālo un pianistisko varēšanu. Jauno mūziķu sniegumu  vērtēja starptautiska žūrija – profesori Normunds Vīksne, Ventis Zilberts, Juris Kalnciems, Māris Švinka, asoci..

Lasīt vairāk
16.03.2024

Atvērto durvju diena Tradicionālās mūzikas nodaļā MIKC “Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola”

15.martā plkst.13:00 MIKC “Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola” Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas skolas Tradicionālās mūzikas nodaļa ielūdz uz Atvērto durvju dienu.   Pieteikšanās līdz 12.martam, aizpildot anketu: https://forms.office.com/e/YRcbZQL2A7   Dienas plāns: 13:00 Prezentācijas koncerts 13:30 Saspēle ansamblī 16:00 Noslēgums   LĪDZI JĀŅEM ..

Lasīt vairāk
08.03.2024

Iespēja turpināt mūzikas izglītību Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā

Informējam mūzikas skolas audzēkņus un absolventus par iespēju turpināt izglītību profesionālās vidējās izglītības iestādē - Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā: tuvojas skolēnu brīvlaiks, kurā piedāvājam apmeklēt mūsu skolotāju konsultācijas iestājpārbaudījumiem specialitātē (individuālās konsultācijas) un solfedžo un mūzikas teorijā (grupu kon..

Lasīt vairāk
06.03.2024
 

Par skolu

Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skola

Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skola ir skanīga un koša. Tā sadzīvo ar blakusesošā Jēkabpils Svētā Gara klostera zvaniem, Daugavas mainīgo dabu un trokšņaino ielu. Mūzikas instrumentu skaņas, bērnu balsis, orķestru un koru skanējums atdzīvina  Brīvības ielas daļu, dāvājot pilsētas sabiedrībai svētku noskaņu arī ikdienā.

Apdzīvojam divas ēkas Brīvības 198 un Brīvības 203. Skolā ir divas kamerzāles, 25 mājīgas, gaišas mācību telpas, kurās notiek ne tikai mācību darbs, bet mutuļo arī aktīva koncertdzīve.

 Mūsu skola lepojas ar draudzīgu un augsti profesionālu skolotāju saimi, izpalīdzīgu tehnisko personālu, sirsnīgiem, jaukiem, atsaucīgiem bērniem un talantīgiem, dzīvespriecīgiem jauniešiem!

Turam godā komponista Arvīda Žilinska vārdu un piemiņu!

Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas direktore Smaida Ščerbicka

Lasīt vairāk Kontakti

Programmas

Profesionālās ievirzes izglītības programmas

Klavierspēles nodaļa

Klavierspēles nodaļa

Taustiņinstrumentu spēle

Klavieres ir viens no populārākajiem mūzikas instrumentiem.  Apbrīnojami daudzveidīgs un izteiksmīgs instruments, k..

Akordeona spēle

Akordeona spēle

Taustiņinstrumentu spēle

Akordeons ātri izplatījās visā Eiropā un ieguva plašu pielietojumu brīvā laika pavadīšanai, gadatirgos un ..

Vijoles pēle

Vijoles pēle

Stīgu instrumentu spēle

Vijole ir stīgu instruments, kas tiek spēlēts ar lociņu. Nevienam citam mūzikas instrumentam nav bijusi tik nozīmīga lom..

Čella spēle

Čella spēle

Stīgu instrumentu spēle

Čells ir stīgu mūzikas instruments, kas ir daudz lielāks par vijoli. To spēlē, turot vertikāli, balstot pret zemi ar met..

Kontrabasa spēle

Kontrabasa spēle

Stīgu instrumentu spēle

Kontrabass ir lielākais stīgu instruments ar viszemāko skaņu, kuru izmanto mūsdienu simfoniskajos orķestros, kā arī dažā..

Klarnetes spēle

Klarnetes spēle

Pūšaminstrumentu spēle

Klarnete ir koka pūšamais mūzikas instruments, kas tiek spēlēts ar vienkāršu bambusniedres mēlīti. Klarnet..